Telenorstrul Hämtträning Agilityfiasko Höger eller Vänster? Bloggflytt

Har du Telenor och tycker att jag är konstig som aldrig svarar på dina SMS? Svaret är att de aldrig kommit fram!

Telenor tycks vägra släppa greppet … vi flyttade för snart ett år sen och deras system anser fortfarande ha vissa äganderätter till mitt nummer … vilket betyder att deras kunders SMS till mig försvinner ut i rymden! Problemet kommer ”förhoppningsvis lösas under närmaste veckan”… To be continued…

Hämtträningen

Det var väl attan också om vi inte ska få ordning på det här! Senaste veckan har jag varit hos Olle i Hågadalen och tränat på gutefår.  Vi fick till ett par knepigheter som att fokusera på rätt flock, kunna dirigera utgången när det blir konstigheter. Sen gjorde vi ett dubbelhämt och det var absolut inte perfekt men jag lyckades i alla fall övertala honom åt rätt håll!

Här föser Lena och Meg iväg gutefåren i Håga. Tack Lena för att du ordnar och fixar med träning!

Igår var jag hos Åhza Gustavsson i Vallentuna och gjorde ett megalångt hämt, det längsta nånsin. Skulle tippa över 500 meter. Återvuxen vall så det gick inte att se hunden och det var skitsvårt att se fåren och vad som hände på så långt håll. Jag fick ingen kontakt med Knut förrän sista tredjedelen av framdrivningen… det där måste jag verkligen träna på! Skönt i alla fall att få kvitto på att han kommer till mig med fåren, det var ju inte alls självklart för tackorna vart de skulle även om de gärna gick till folk. Inte förrän sista biten fick de syn på mig så det blev jättebra träning.
Sen puttade vi dem hemåt igen så de försvann utom synhåll. Skickade honom igen sen på ett dolt, lite kortare hämt och det gick kanon. Men oj vad trött han var efteråt! Tack Åhza för att du hjälpte mig med detta!

Agilityfiasko

Usch nästan så jag borde låta bli berätta men senaste veckan har Knut sprungit 10 agilitylopp och vi har fått fel eller diskat oss i samtliga. Jag ville verkligen ta den här sista chansen i år att försöka få upp honom till trean. Men det sket sig med råge kan man säga.

Höger eller Vänster

Kelli nöter på höger/vänster träning och hon som varit så lättlärd har bara SÅ svårt för det här. Jag tror det beror på att hon har så mycket naturligt i sig och har därmed fått jobba mycket utan styrning. Det känns rätt frustrerande att en hund som verkar så himla smart plötsligt inte förstår.

Bloggflytt

Jag håller på och flyttar över alla gamla inlägg från Blogtown till WordPress och det tar en hel evighet. Tydligen kommer dessa upp på feeds och mailprenumerationerna och det kan ju vara irriterande för er som följer bloggen. Ska kolla om det går att komma runt det på nåt vis.

10 svar på ”Telenorstrul Hämtträning Agilityfiasko Höger eller Vänster? Bloggflytt”

  1. Tjo! Hur gör du för att få över rätt datum så att de gamla inläggen från blogtown inte hamnar på dagens datum? Tacksam för tips, jag skulle vilja göra likadant!

    1. Ah det står inte schedule längre. Du väljer Nytt Inlägg och sen redigerar du ”Publicera direkt”, ligger snett till vänster ovanför Publicera-knappen

  2. Tjoho, det gick! Men det kommer ta lite tid att flytta 3 års bloggande… Nåt att pyssla med i vinter 😉

  3. Jag tycker att du och Knut är fantastiskt duktiga även i agility. Om det är tll någon tröst när det känns motigt så kan jag ju nämna att jag och Mick gjorde precis som du skrive rom nämligen diskade oss en massa men PLÖTSLIGT HÄNDER DET och det är jag säker på att det gör även för er!

    Härligt med bra hämtträning! Vi har ju bara 5 får kvar men hör av dig om du är intresserad av att träna på fältet utanför hagen som vi gjorde i fjol.

  4. Hihi, känner igen det där med höger och vänster. Den begåvade hunden som plötsligt verkar helt dum i huvudet :o) för att man aldrig egentligen lärt dem något utan bara utnyttjat vad som redan fanns – kanske?

    Rom chansade länge. I våras bestämde jag mig för att det skulle sitta innan Wales. Det gjorde det. Men först nu när han är två och ett halvt känns det tillräckligt befäst för att kunna lägga på signaler. To be continued…

Kommentarer är stängda.