Fokus på bra djurhantering…

De senaste vallträningspassen har varit helt underbara. Flugan, Skorpan, Swift, Urban o Sia har tränat idag. Fame står för servicen  men har inte haft mycket att göra.

Efter förra veckans hysteriska pass så beslöt jag att nu får det bli nån ändring. Fåren blev otroligt springiga och stressade och jag kunde inte förstå varför. Jag gav mig attans på att vi skulle få dom lugna och föreslog att vi skulle göra precis allt vi kunde för att dom inte skulle få nån anledning att börja springa. Och VILKEN förändring!
Nu har vi verkligen sett till att hundarna hållit ut. Stoppat dom och låtit fåren börja beta. Flyttat dom lite i taget och låtit dom beta däremellan. Wow! säger jag bara! Sia går som en dröm. Skorpan har gjort flera kanonrundor. Flugan o Anna har fått riktigt grepp om alltihop. Malin o Swift likaså. Gemensamt för allihop är att vi får kämpa för stoppen. Men det blir allt bättre. Det blir inte så mycket till självständiga drivningar, men bra djurhantering är det, utan diskussion. Måste vara bara bra erfarenheter för hundarna att det kan gå så lugnt till. Man ser riktigt hur dom coolar ner sig en efter en.
Tänk att det bara var det som behövdes…. att koncentrera sig på fåren…  man undrar ju vad man hållt på med…