Knut ska på MRI

I värsta fall har han både diskbråck och spondylos och vem vet vad dom dyker upp härnäst.

Jag har inte orkat skriva om det här eftersom det är så otroligt frustrerande och än så finns det ingen klockren diagnos. Det känns som mina händer är bakbundna och jag går här i ett Knut-vakuum, med koppel och två vita tabletter morgon och kväll.

Det hela började med att han plötsligt var jättehalt på vänster bak efter att ha vilat efter arbete. Hältan värmde ur på några steg och efter moget övervägande bestämde jag att han fick köra de stora tävlingarna i höstas. Jag handskades med problemet med stor observation. Höll honom varm, värmde, gick av extra noggrant, masserade, kylde osv. Det blev inte ett dugg sämre, snarare bättre. Men varje gång jag tog ut honom så höll jag andan.

Efter SM hade jag en tid bokad för att kolla upp det hela och på den vägen är det nu. Det som jag trodde var en muskel visar sig vara nåt helt annat och det skrämmer mig.

Först fick jag information om att de funnit en uppbuktande, mineraliserad disk som sannolikt orsakade problemet. MRI (magnetröntgen) rekommenderades och disken skulle kunna opereras med god prognos om det visade sig behövas.
Igår när jag var hos sjukgymnasten för koll stod det i röntgensvaret att han även hade spondylos (benpålagring) på två ställen (!) Det ena satt ungefär mitt på ryggen på undersidan och där brukar det vara harmlöst. Men det andra låg på vänster sida mellan ryggen och höftbenet och kan mycket väl vara orsaken till problemet. Förmodligen klämmer det på nerven till det benet, det är ju vänster han markerat på. Dessutom stod det i svaret att fyndet angående disken kunde vara en ”synvilla” (finns ett fint ord för det som jag inte minns) på grund av att ryggen tryckts ihop under röntgen.

Nu är i alla fall en MRI beställd. Den kommer göras via SLU men på Ackis. De har tydligen en väldigt stor och fin MRI som ger tydliga bra svar. Då ser de om nerver ligger i kläm och utifrån MRI-resultatet kan beslut tas om eventuell operation.

Dagens status är i alla fall att Knut är pigg och hellre skulle göra andra saker än att skritta runt i koppel. Han har dock fortfarande kvar en ömhet i höftböjarna och i ichiasområdet så vi fortsätter ta det lugnt och käka piller. Nu är det bara hoppas på att vi får en MRI-tid SNART!

17 svar på ”Knut ska på MRI”

 1. Hoppas vberkligen att ordet SNART gäller. För att vänta är det värsta som finns. Håller allt vi har i Årsundaflocken för att det inte är så farligt som det skulle kunna vara.

 2. Kramis! Det är så ledsamt på flera plan när våra vänner skadar sig. Håller tummarna för att det inte ska vara allvarligt och att Knuten snart får röra sig som han vill igen!

 3. ÅÅÅH så tråkigt! Fina fina Kungen och bästaste Eva =( Vet tyvärr vad ni går igenom och jag hoppas verkligen att det går att få ordning på så han får visa vilken kung han är.

  Vi gjorde den också på Ackis och det gick super smidigt.

  Kram från oss!

 4. Usch då 🙁 Håller tummarna det är ngt som går att fixa så att både Kungen o hans Eva kan andas ut o fortsätta visa folket vart skåpet ska stå <3

 5. Fy vad tråkigt 🙁
  Håller tummarna stenhårt att det bara är lätt som går snabbt att åtgärda och han snart är tillbaka i full träning/tävling!

 6. Håller all tummar jag har för att Knut ska bli bra och för att ni ska få en tid snabbt.. Usch vad tråkigt det är när de inte mår bra och tusen gånger värre när man inte vet vad det är 🙁

 7. Men fy vad tråkigt, läskigt, orättvist och förfärligt. Får en stor klump i magen och tårar i ögonen.
  Massor av kramar och pussa Kungen.

 8. Usch och fy när hundarna inte får vara friska!!!
  Elin har gjort MR på Ackis och den är stor och körs dygnet runt. Kolla om du står på vanliga väntelistan ”bara” eller om de kan höra av sig om de får återbud!
  Mick har gjort nagnetröntgen på Strömsholm och det gjordes snabbt…. Han gjorde dock bara sina tår.
  Jag håller tummarna!

 9. Stor kram!! Måtte de hitta vad som felar och att det är lättfixat!!! Finaste Knut och Eva!

 10. Usch vad trist! =(

  Håller allt tummar och tår att de hittar ngt konkret som det även går att göra ngt åt!

  Det är det värsta när ens kompisar går sönder! Tänker på er och hoppas att Kung Knut tillfrisknar snart!

  Kram

 11. O så träligt Eva o Knut – vi vet precis vad ni går igenom nu. Själva har vi börjat se ljuset i tunneln, och önskar innerligt att ni också får en comeback. /Lena & Zack

Kommentarer är stängda.