Fin avslutning på säsongen

Både Kelli och Hassel lyckades vinna i Öströö i helgen som gick. Det känns verkligen som en bra punkt för säsongen. Nu har vi visserligen våra klubbtävlingar kvar de två sista helgerna i oktober så riktigt slut är det inte än.

Om jag ska summera säsongen hittills så har vi fått kämpa hårdare än vanligt och det har känts rätt motigt ibland men även några riktiga ljuspunkter.

Det började med att vi fick operera Kelli och avbryta hennes dräktighet i vintras. Operationen gick bra och hon läkte ihop som hon skulle. Jag satte igång så smått att träna henne och hon kom snabbt i kondition. Tyvärr halkade hon och drog till en muskel i ett bakben och fick vila hela maj. Nu var ju frågan om det var realistiskt få henne i form till World Trial i juli. Jag vet att det kanske var ett dåligt val att para henne samma år som stora landslagsuppdrag men det var sista chansen och Kelli är rutinerad tävlingshund så… Jag hade dessutom Hassel anmäld som reserv till World Trial och han är en god ersättare.
Jag tänkte bestämma mig efter Belgian Open vem jag skulle köra med, BO gick veckan innan. Men först åkte vi till Gotland för att få åtminstone någon tävling i kroppen innan utlandsäventyret.

img_6733Ammor Gård – Gotland
Vi var på Ammor Gård, en fantastiskt fin tävlingsplats. Kelli gick riktigt bra men vi hade inte turen med oss. Första dagen fick vi en flock som ville springa väldigt fort och jag hade bestämt mig innan att om jag fick en svår flock skulle jag bryta. Jag försökte lugna ner djuren efter hämtet men de bara fortsatte springa så fort vi vände upp i första benet så jag sa tack och så tog vi med djuren av banan. Höll tummarna för lugnare djur dag två. Och det fick vi! Kelli gjorde en jättefin runda och en bra delning. Delningsringen var farligt nära uttaget vilket jag var väl medveten om, ändå klantade jag till det och vi hann inte samla in de lämnade djuren förrän det var för sent. Så två dagar bruten tävling… inte mycket att skryta med när man ska åka på World Trial… Nåja, jag var ändå nöjd med hunden men jag förstår om folk som bara ser resultatraden undrar. Vi var förresten en sväng till västkusten, Skällåkra, i slutet april. Där bröt jag också med Kelli. Men då var det för att hon blev för trött. Även då hade jag en plan att bryta om jag såg tecken att hon inte skulle orka, det var ju första tävlingen efter operationen.
På Gotland startade även Hassel och Bernie. Bernie kom 2.a och 4.a med 1-pris och gick riktigt fint. Hassel kom bara med en dag och han fick en Dorsetkorsning med egna idéer, han gjorde ett fint jobb men det var omöjlig uppgift att få till en bra runda.

Belgium Open
img_6802Helt otroligt arrangemang med tre banor med några km mellanrum. Varje hund startade två banor per dag och så räknade man sina tre bästa resultat för att gå till final. Åsa åkte med och tävlade med Knut så det var riktigt roligt. Tyvärr inga framskjutna placeringar och i det stora hela kan man väl säga att hundarna var rätt olydiga eller hörde dåligt, bara att välja. På en av banorna fick vi till fina rundor. Hur som helst så var det väldigt bra uppladdning och jag bestämde mig för att köra med Kelli på WT. Hon hade bra kondition och mest erfarenhet så Hassel fick nöja sig med reserv.

eva_hasselkelli2017World Trial – Holland
På Kellis kvalbana var det svårt med hörbarheten, tackorna var rätt tröga och stannade för att beta så fort hunden blev lite passiv och det blev förhållandevis rätt låga poäng, åtminstone i början. Kelli överraskade med att stanna väldigt kort, något hon lagt sig till mig skulle det visa sig när jag summerar säsongen. Hon som bruka sätta full pott i utgångarna tappar nu värdefulla poäng helt i onödan. Sen gjorde hon en helt okej bana, en hyfsad delning och fålla men kass singling. Hon kom in men gick på fel djur, ja det blev helt fel…vi gjorde om. Så där slutade vår World Trial, inte fiasko men verkligen inte nåt att skryta med heller.

Kvarts-SM – Ale
Sen fanns det inga tävlingar förrän kvarts-SM, lite för många veckor emellan för min del. Jag behöver tävla kontinuerligt för att hålla fokus och känsla igång. Nu blev det många veckor med träning istället.
Luleå är väldigt långt bort  och årets resor har verkligen varit många och långa. Hassel gick iaf jättebra båda dagarna img_7093och gick vidare. Kelli gick bra första dagen men sen orkade hon inte ens hämta djuren dag två. Helt sjukt faktiskt. Jag var bergsäker på att hon, även om det var trögt och dragit, skulle komma med djuren. Nix, de hamnade i hanteringen och jag lovar det var säkert 200 m dit snett bakåt. Ja, det är bara tugga i sig, hon är inte sig lik. Jag funderade på att stryka mig till EM.

EM – Norge
Även nu stannade Kelli kort (jag har ett problem). Men sen gjorde hon en riktigt bra bana, fin delning, fålla och en bra singling. Tyvärr bedömde domarna att singlingen var utanför ringen och vi fick göra om. Jag kollade på filmen och det är på gränsen men hon håller tackan bra så själva arbetet var bra. Men SKIT också att jag skulle slarva bort den. Det hade faktimg_7106iskt räckt till final om inte… Tänk så nära det kan vara mellan succé och fiasko, det var verkligen inte mitt och Kellis år i år.

Agria Cup – Danmark
Både Kelli och Hassel gick vidare till semi dag två. I semi tog det slut redan i hämtet kan man säga. Hunden skulle ut på åkern bredvid, en stubbåker. Ingen av dem förstod vad jag menade och båda gav sig fan på att fåren var där dom stod igår. Efter många om och men (skuret) så fick jag ut dem men då var ju finalplatsen väck såklart. Här hade vi helt klart en kunskapslucka.
Fiskeboda
Hade hört så mycket gott om stället så jag ville verkligen åka dit. Hade väl egentligen behövt vila lite efter tre
intensiva helger i rad. Men det var fantastiskt bra och jag är glad att jag åkte. Hassel gick finemang och kom trea ena dagen. Kom bara med med en hund där.

SM – Kungsör
Hassel gjorde en okej bana men blev alldeles för het i närarbetet, vet inte riktigt varför men måste hålla honom lite mer i örat tror jag. Platt fall och definitivt inget landslag nästa år. Har varit med sex år i rad så det är väl dags för en paus…

Unghunds-SM – Öströö
Årets mål för Bernie. Ytterligare en för migimg_6337 ny fantastisk tävlingsplats. Bernie gjorde en fin runda och vi slutade som tvåa efter första dagen. Goda förutsättningar för en topplacering alltså. Vad händer? Jo då gör han illa sig när vi är på promenad i skogen. Jag hör hur en av hundarna skriker till men ser inte direkt vem. På kvällen förstod jag, då var han på tre ben. Bara att stryka och åka hem, så himla snopet. Var in och röntgade på måndan och det såg bra ut, förmodligen en stukad tå. Så han fick lite antiinflammatoriskt och så blir det en rejäl vila. Redan efter ett par dar var hältan borta så jag har goda förhoppningar att det inte var så allvarligt som det först såg ut.

IK2 – Öströö – igen
Ja, det låter väl tokigt att åka så långt igen men jag var på Dorper-bedömningskurs i fredags i Småland. Då var det hyfsat nära och planen var egentligen att låta Bernie köra IK2. Passa på köra på samma ställe igen. Men nu blev det ju bara gamlingarna som fick köra. Och de lyckades vinna varsin dag.

Kelli
Även om Kelli vann IK2 igår så är det nåt som fortfarande inte stämmer. Hon har egentligen inte varit tillbaks i förra årets form nån gång i år. Det kanske låter knäppt när hon nästan kvalat till EM-final, vunnit IK2 etc men jag ger mig inte. Hon är inte lika lyhörd (läs hon är olydig), hon tar inte ansvar som hon brukar. Jag menar, hon brukar kunna göra framdrivningar helt själv i stort sett. Agria Cup förra året, grymt fina hämt. SM, Rängen Cup – ja hon blev bara bättre ju längre säsongen gick. Utgångarna. Tempot. Ansvar. Ja vi har lite att jobba på helt enkelt.

 

img_7079Hassel och Bernies valpar.

Jag har träffat flera av valparna och det är verkligen roligt att få följa dem även om det mest blir på avstånd. På bilden Hassel med Meg-dotter i Ale.
Hassels 1-åringar tränar för fullt såklart. Jag har sett en del film och de ser genomgående väldigt fina ut. Någon lite het men i övrigt mycket koncentration och driv.

Bernies fem små börjar också höras av från fårhagen. Anna och Elda är här ibland och det ser jättefint ut. Har sett film på en kille, Ess, som ser helt fantastisk ut för att vara så liten. Sen träffade jag en i Öströö som var helgalen enligt ägaren, har dock inte sett den och de är inte så gamla än. Hon har nog fått nåt att bita i hehe. Ska bli spännande följa deras utveckling!
Igår var jag och ögonlyste båda grabbarna och allt såg bra ut.

Kelli 3a Agria Cup och klar för landslaget 2016

Har tävlat Agria Cup i Skåne i helgen. Förmodligen året sista tävling. Och vilket roligt avslut det blev!
Både Kelli och Hassel gick till final. Kelli med en andraplats i semifinalen och trea i finalen. Vår första mästerskapsmedalj i vallningssammanhang! Fantastiskt, en dröm som går i uppfyllelse, jag får nypa mig i armen för att förstå att det är sant!
Som grädde på moset är Kelli därmed inkvalad till nästa års landslag och får tävla både EM och NM. Hurra!!!

Första dagen tyckte jag gick sådär. Inga stora misstag men det vinglade och for lite för mycket. Bra närarbete och vi lyckades vara bland de 30 som gick vidare. Semifinalen gick bättre, då bestämde jag mig för att hålla tillbaks dem ordentligt hela vägen. En taktik som höll. Kelli kom 2.a och Hassel 7.a och var därmed bland de 15 som gick till finalen.

I finalen fick Hassel problem hitta den andra hämtflocken och när han väl hittade den blev det svårt för honom att ta den förbi dragen i framdrivningen. Det var väldigt långt 600m bort men bra hörbarhet. Dessutom, liksom så många andra, fastnade vi i sorteringen. Det var så nära att vi fixat det men jag tappade ihop dem med bara två kvar och sen hann vi inte.
Han saknar en hel del rutin som han inte hunnit få. Han är bara 3 år och han är den av mina hundar som kommit absolut längst vid så låg ålder. Framtidshopp!!!

Ja helgen blev en välbehövlig självförtroendeboost efter att vår SM-insats blev ett bottennapp förra helgen. Ingen skugga över själva arrangemanget, det var jag som inte var i form då helt enkelt.

Så härligt kunna hitta motivation och fokus igen efter bara några dagar! Har många härliga vänner att tacka för det! Så underbart med alla hejarop och peptalk från när och fjärran. Stort tack till er alla!

Jätteroligt är det också att bästa reskompisen Lena Brundin kvalade in till Agria Cup-finalen med lilla Mira! De gjorde en mycket fin runda och kom på 11.e plats. Foton: Tommy Ernstedt och Linda Jonsson (alla från Agria Cups Facebooksida)

Kelli på Nordiskt Mästerskap

nordiska2015
Foto: Anna Lundberg

I helgen som gick deltog Kelli och jag på Nordiska i Danmark. En jättefint arrangerad tävling på fina djur i Holstebro på västra Jylland.
Kelli jobbade på fint och jag är nöjd med hennes insats, misstagen vi hade var helt och hållet mina. Det blev en blygsam individuell 30.e placering (av 60). Roligt var det att vi fick vara med och bidra till Svenskt Lagguld! Norrmännen har dominerat vallningen de senaste åren så det är första året på länge som Sverige tog hem den titeln. Roligt!

Individuellt vann norske Jo Agnar Hansen med Tysswg Kate men sen var det svenskt på resten av pallen. Barbro Klingborg tog silver med Fårvallarens Lille Bill och Anja Holgersson brons med Random John. Vi hade ytterligare fyra svenskar i final, Marianne Klima, Karin Söderberg, Katia Maines och Gunnel Boström. Hela sex ekipage i final, det är bra! Grattis alla!
Här är lite bilder, tävlingsbilderna har goa reskompisen Hanna Eriksson tagit:

Landslagsläger

Härligt påskfirande på landslagsläger i Klämmestorp hos Ann och Isi Awes. Det var vallningsträning i dagarna tre och norska toppföraren Jaran Knive var anlitad som tränare. Vi fick utmanande uppgifter som skulle avslöja våra svagheter, vilket de verkligen också gjorde. Därefter fick vi coaching runt detta och det kändes riktigt bra. Jag har med mig många goda idéer om hur jag och Kelli kan förbättra oss.

Marker och service var verkligen toppen. Marianne och Katja, våra ledare, har verkligen organiserat allithop bra. Ann och Isi stod för markservice både vad gäller lunch, boende och fårhantering. Känner mig riktigt bortskämd. Dessutom var vädret på sitt bästa humör, kan det bli bättre?
landslagslager2015
Årets landslag (fem st saknas). Foto: Ann Awes


Panoramabild över träningsfältet. Vi gjorde långt hämt med knixiga utgångar och rejäl motvind. Dubbelhämt med dolda får och knepiga utgångar.


Jaran gick igenom sitt sorteringssystem och alla fick prova på.

Som avslutning körde vi en tävling på full bana. Utgången blev mest avgörande och Mikaela med Q vann! Cool att damma av hela landslaget som debutant och dessutom med sin reservhund! Grattis Mickis!

Continental Sheepdog Championship EM

Jag blev tvungen bryta framdrivningen i kvalet eftersom en tacka gav upp och lade sig. Det hela är filmat och det ska bli intressant få se det och försöka anslysera varför det hände. Var det självförvållat eller otur?
Bedömningsmässigt är det iaf disk när sådant händer.
Surt och tråkigt såklart.

Annars har resan varit fantastiskt trevlig så här långt. Tränat i vackra Häckeberga både före och efter tävlingen.
Bodde fint i campingstuga i Danmark på halvön Feddet. Vilket härligt ställe! Långa sandstränder och hundtillåtet överallt.
Tävlingsfältet var en gigantisk hed med växlande vegetation. Det blev en svår och utmanande tävling. Dels var fältet lurigt och hundarna kunde springa bort sig eller bli för vida. Om fåren gled lite i framdrivningen var det svårt att styra eftersom man inte såg pga träd. Fåren var känsliga texelkorsningar och många hundar fick problem.
Av svenskarna gick det bra för Henrik, Eva E och Anja som alla gick till final. Boss gjorde ett otroligt bra dubbelhämt i finalen men fick en tacka som vägrade gå med så det blev slut i början av drivningen. Tyvärr blev det brutna rundor i finalen även för Eva och Anja.
Vann gjorde Wiet van Dongen från Holland. Hunden heter Blaze och var verkligen fin.
Det är alltid inspirerande att se alla toppförare in action, hur de hanterar dessa svårigheter är otroligt intressant att få ta del av.
Toppenbra gick våra Young Handlers Frida o Johanna. Båda gjorde imponerande rundor och tog hem guld (Frida) och silver (Johanna). Stort grattis till er tjejer som räddade den svenska äran!

Nu åker vi till mästerskapen!

Den här veckan börjar årets stora tävlingar för min del. Först EM i Danmark, 1o dagar senare World Trial i Skottland. Sen hem och packa om för SM i Boden och efter ett par dar hemma är det dags för Sverigecupen i Kungsör och Unghundscupen i Sörmland. Sen kan vi gå till vintervila 🙂 De närmaste månaderna blir det mycket resande och det ska bli väldigt roligt!

Nu närmast är det Sia som ska tävla de stora mästerskapen utomlands. Hon är i fin form så det ska bara bli roligt att testa hur långt vi kan gå. På SM är det Kelli och Knut och i Sverigecupen vet jag inte än vem av de tre som får avstå. Jag har kvalat tre men får bara var med med två. Unghundscupen är Hassels stora uppgift. Om utifall att han skulle vara topp 10 där så blir det Nordic Nursery senare i höst. Visst är det spännande!

Landslaget kommer rapportera i Landslagsbloggen.

Jag kopierar lite info från svak.se:

Läs här vilka som ingår i landslaget.

EM – Continental Sheepdog Championship – Danmark den 22 – 24 augusti

Förare från 13 länder tävlar med 92 hundar. Hälften kvalar fredag och hälften lördag. De åtta bästa från respektive dag går vidare till söndagens final.
8 svenska hundar deltar både individuellt och i lagtävlingen (plus delas det ut en mängd andra priser).
Sia kvalar på lördag, startlistor finns på länken ovan.

På Continental är det även EM för Young Handlers. För Sverige deltar i år Johanna Nilsson/Elis och Frida Fornander/Ben.

World Sheepdog Trials – Skottland den 3 – 6 september

Förare från 25 länder tävlar med 240 hundar på årets World Trial som går i Tain i norra Skottland.
Kvaltävlingar går på tre olika banor den 3-4 september. De 7 främst placerade från varje bana går vidare till semifinal fredag 5 september. Av de 42 semifinalekipagen går 16 vidare till final lördag 6 september.
Sia kvalar på torsdan som nr357 (sjuttonde hund på bana 3).

15 svenska hundar tävlar individuellt. Av dessa deltar fem hundar i lagtävlingen och då är det kvalloppen som gäller.
På World Trial kan förarna anmäla sin egen reserv. Jag har anmält Kelli så hon kommer finnas med där. Senast 12 timmar innan start måste jag meddela om jag vill byta hund.

NM

Då har vi tävlat Nordiska för första gången. Det har varit roligt och lärorikt och jag åker hem med en magkänsla att även om jag körde bort oss den här helgen så har vi i alla fall kapacitet att vara med i matchen. Hade vi gjort någorlunda normala resultat i de båda kvalracen så hade vi varit i final.
I själva finalen var det svårt slå sig in i topp fem där tre rutinerade män lade beslag på alla platserna. Jo Agnar Hansen kom 1.a och 2.a, Jaran Knive 3.a och 5.a samt svenske Henrik Nilsson 4.a. Alla har tävlat i många år på internationell toppnivå både vad gäller förarna och hundarna. Det är ingen tur att dessa grabbar nästan alltid tar de översta platserna.

Men det är INTE omöjligt att slå sig in där – det är känslan jag tar med mig hem. Det är INTE omöjligt!

Och det känns faktiskt väldigt skönt. Jag behöver inte en bättre hund eller bättre träningsmöjligheter. Det som behövs är mer rutin av stora tävlingar och sen lära sig fler taktiska manövrar. Jag lär mig jättemycket av att titta på de bästa förarna, hur de kör sin hund. Hur de ger extra kommandon i utgångarna och försöka förstå varför. Hur de trixar lite för att pricka grindarna. Hur de agerar i närarbetet.

Det är SÅ spännande och lärorikt!

Det har som sagt varit lärorikt och roligt. Roligt för att stämningen är så fin. Trots att jag är ny i laget så kände jag mig absolut inte utanför på något sätt. Det är ett jättemysigt gäng som peppar och stöttar varandra.Dessutom var det ett jättebra och roligt arrangemang, vad annat kan det bli med såna funktionärer!

Hur det gick för mig och Knut?
I lördags gjorde Knut en hyfsad utgång, han slog ut väldigt mycket i början när han inte såg djuren. Sen när han såg dem rättade han in bågen fint och vi fick bara 3 p bort för det. Första biten av framdrivningen var svår att få till och själva hämtet gick så bra det kunde med de förutsättningar som var. Fråndrivningen flöt på fint och det fanns inte så mycket att klaga på den, lite stora svängar efter grinden (som planerat). När vi kom till delningen fick jag aldrig någon bra känsla för situationen. Vi fick till en hyfsad lucka till slut och när han är på väg in ville jag hjälpa honom skynda sig att täcka genom att ge en extra vänster. Då visslar jag höger. Vilket såklart ställde till det så att tackorna gick ihop och ut ur ringen. Fick därefter lite bråttom och fick till en ny lucka och en halvdan delning där han slängde en blick på fel flock. Bara 4 p.
När vi kom till fållan var jag stressad och borde ha litat mer på hunden. Vi fick inte in dem, tiden tog slut. Sen är det väldigt svårt, nästintill omöjligt, jobba upp sig från så låga poäng (66) till en finalplats.

På söndan gjorde han en ungefär likadan utgång, jag tyckte han stannade lite kort och blåste ett sent vänster. Fåren reagerade förvånansvärt våldsamt och kastade åt vänster och sen blev det svårt. Både fåren och Knut blev stressade och jag hade ingen bra kontakt med honom under framdrivningen. Det wobblade och en tacka försökte sticka ifrån gruppen. Hela rundan blev sen alldeles för stressad och det straffade sig såklart i närarbetet. Vi fick inte till någon delning.

Det känns tråkigt att falla på att närarbetet inte fungerade någon av dagarna. Vi brukar vara bra på det. Samtidigt känns det ändå bra att veta att, som jag skrev ovan, hade vi gjort två normala rundor så hade vi varit i final.

Nu tänker ni säkert att det var mina nerver som ställde till det. Men det kändes inte så, jag kände mig inte särskilt nervös, bara taggad. Nu är det bara hoppas att vi kan lyckas kvala till landslaget fler gånger!


Landslaget till Nordiska 2012
Foto: Maria Olsson Knutas

NM-debut

Första starten avklarad. Knut skötte sig utmärkt medan jag klantade till det på slutet. Kass delning och så hann vi inte klart fållan.
Chansen att gå till final är minimal men den finns. Morgodageens start läggs ihop med dagens och de 15 bästa går till final.

20120914-135624.jpg
Skärp dig matte, säger Knut!

NM fårvallning 14-16 sep

Det närmar sig spännande saker med stormsteg nu.

Nästa helg blir det avbrott i valpgosandet. Då ska kungen o jag tävla NM! Min första landslagsstart nånsin! Tänk att få representera sitt land, det känns lite overkligt men otroligt roligt.

Så här går NM till (info från landslagsledningen):

– Fredag och lördag genomför alla ekipage en internationell bana.
– Sammanlagda resultatet från dag 1 o 2 avgör vilka 15 som går till söndagens final.
OBS! Pga att alla länder i år har skickat fulla lag (58 startande) så tvingas arrangören ta bort ett moment för att komma ner på en maxtid av 11 minuter så att alla får gå i dagsljus.
Dag 1 rejält hämt, kortare drivning, delning och fålla.
Dag 2 rejält hämt, kortare drivning, singling och fålla.
Dag 3 Dubbelhämt , drivning, sortering och fålla.

Både fredag och lördag är första start 7.30 Obs! tidigarelagt

Knut kom med!

Knut kom 3a på dagens landslagsuttagning och klättrade därmed in i landslaget till NM!!
Måste nypa mig i armen, fattar inte att det är sant!
Han har gått jättefint båda dagarna. Hade lite problem med hörbarheten igår men idag funkade det kanon.
Sia gick fint igår och kom 10a, idag bröt jag i häntet när det var uppenbart att vi inte hade nån placering att hämta.

Ett par bilder på en trött liten kung 🙂

20120708-183901.jpg

20120708-183933.jpg
Sia svalkar sig i älven.

20120708-184141.jpg

20120708-184228.jpg
och till sist en bild på en knottbiten sexveckorsmage.

Swift är Landslagshund!!!

HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Malin och Swift kom på tredje plats i landslagsuttagningen!
Jag blev alldeles tårögd när jag fick telefonsamtalet från Eva-Britt (Malins mamma), det liksom bara svämmade över. Så otroligt roligt!

Nu ska landslagsledningen säga sitt och bestämma vem som ska köra vad men med säkerhet troligen kommer Malin köra både på VM och NM!

Ååå vad roligt det känns! Tänk att jag har fött upp en landslagshund!!!!

Tack Malin för att du ger mig alla dessa högtidsstunder!

ps. vem vill åka till Tyskland och heja?!!! nu måste vi ju bara ordna en supporterresa. VM går i Riede och närmsta flygplats är Munchen (eller Nurnberg).

Mera landslagsuttagning

 Vem ser roligast ut? Domaren Peter, Ettan eller jag??
Tack Yvonne för den bilden!!


Bilden är från agilityklassen i landslagsuttagningen. Ettan gick kanonbra och kom på 7.e plats. Slog åtminstone EN hund på tid!!! Elin o Mixie vann.
Banan var AP-svår. Miia Lamanen hade ritat den och Peter Rhodin dömde.
Fame gick också bra. Men, tyvärr hoppade hon balansen vilket fick mig lite ofokuserad. Lisa tyckte jag var loj och det stämmer säkert. Tiden var dålig men placeringen blev 10a. Jenny var 1.a o 2.a med Elvis o Lotus. Ruggigt bra.

Första hopploppet var också megasvår bana, gjord av Mia igen. Här diskade sig 15 av 24 st i large… Fame gick nolla men en helkass tid eftersom jag tappade henne några hinder från mål före en tunnel. Rena flaxen att det inte blev vägran också. Räckte ÄNDÅ till 4.e plats! Hon gick kanonbra – mitt fel att hon inte drog på tunneln. Jag tog det för givet men DET kan man ju aldrig göra. Att man aldrig lär sig! Ginza vann på en fantastisk tid efter ett fantastiskt bra lopp. Hon är grym.

Ettan gjorde det loppet hur bra som helst. Tyvärr inte samma tryck som i första loppet, kanske kände hon av ryggen redan då?   Räckte till en 9e plats. Tobias vann loppet med Dilba och kom 3.a med Foxi så han var riktigt duktig!

Sista loppet (hopp) var en mer normal bana, kändes riktigt enkel. En liten svårighet sen var det bara att ösa.
Körde järnet med båda men tyvärr lyckades jag dra Ettan förbi ett hinder i en stjärnkombination på slutet. Att jag lyckades tråckla henne tillbaks till A är en rejäl överraskning… Såklart fick vi massa tidsfel, men vi kom runt… Eva med Maja vann före Axa och Mixie.
Fame gick jättebra och var bara 2,5 sek efter vinnaren och eftersom det var en ösbana så tycker jag det är riktigt bra. Per & Eddie vann före Svinto och Ginza. Fame kom 6.a

Ni kan se alla resultaten på www.sv-agilitylandslaget.se

Ett tips är att det är bra om man gått banan rätt och att man väntar till domaren har blåst… Även i landslagssammanhang händer nämligen sånt.

På lördan och söndan var det träning träning träning. Bara SÅ himla roligt. VI blev uppdelade i grupper om 5 i varje och sen gick vi runt på olika stationer med varierande träningsteman. Mycket givande träning och en jättetrevlig grupp. Jag var med Anita, Anders-Peak, Eva-Ezzo och Maria-Maja. Det blir ju extrema träningsgrupper och alla är ju mer eller mindre instruktörer också. Alltså blir det stort utbyte att träna ihop. Tack alla för jättekul sällskap!

Själva hallen och området var jättebra. Underlaget i hallen bara toppen! Sen var allt inte färdigt och kvaliten på stugor etc. var väl sådär (för att vara snäll) men hallen var som sagt toppen!!! Även planerna runitkring var väldigt fina. Jämna fina gräsmattor och många planer. Ett fantastiskt ställe helt enkelt.

Arrangemanget med uttagningstävling och läger var väldigt bra ordnat. Trivsamma ”lära-känna-varann” lekar förhöjde stämningen. Gemensamma middagar med god mat. Samlingar varje dag med information och diskussioner. Kanonbra!

Birgitta och Ida åkte med mig ner. Birgitta stod för maten och jag för bilen – ett arrangemang som passade mig perfekt   Tack Birgitta för mycket trevligt sällskap och GOD MAT!!!
Vi bodde i en 4-bäddstuga som var väldigt väldigt liten. Tur att vi bara var två och hade hundar som funkade ihop. Eftersom allt var nybyggt och halvfärdigt så saknades bla gardiner så det var full insyn i stugorna… Men min händiga reskompis monterade upp stora handdukar för fönstren så vi fick sova utan fönstertittare. (Fast jag undrar vem som hade kunnat vara intresserad…)

Landslagsuttagning

Hemma trött men glad efter helgens landslagsläger med uttagningstävlingar.

Hundarna har bara gått SÅ bra.

Uttagningen går i sex lopp varav tre är agilityklass och tre är hopplopp. Man får räkna bort ett agilityresultat och ett hoppresutlat. Sen räknas poäng på placeringarna, tror det var 20-17-15-13-12 osv. och till sist 1 poäng för disk. Vinnaren satte idealtiden så alla som inte vann fick tidsfel.

Fame gjorde två nollor och hade en femma (balansen) och fick ihop 31 poäng och ligger med det på 3.e plats efter Ginza och Ian. Men MYCKET kan hända nästa 3 lopp, som går i Fagersta i pingst.
Ettan gjorde också två nollor och en femma (vägran – som tog massor av tid att korrigera pga kombination). Hon fick ihop 21 poäng och ligger ”nånstans i mitten” dvs typ 12.e plats.

Sen har vi tränat och tränat och tränat och tränat. Och Fame har verkligen gått jättebra.

Ettan har fått vila från träningen eftersom hon fick lite känning i ryggen efter fredagens uttagningar. Måste kolla upp det. Idag var hon dock hur pigg och glad som helst och hon fick köra en kort kombination ett par gånger.

Finns mycket att berätta men får se om jag skriver mer i morgon.