Stora Skuggan

Tack snälla Joski för fina bilder från helgen! Klicka på bilden för att komma till bildspelet.

Foto: Johanna Rissanen
 

Vilken härlig  tävling!
Hämtet valde jag skicka vänster båda dagarna. Det var inte självklart och många skickade höger. Banan var väldigt smal, gick in som en flaskhals vid en konstgjord sjö cirka 100 m innan hunden var framme på högra sidan. På den andra fanns publiken nära och en stor kulle som kunde bli svår.
Sia sprang som en katapult rakt genom publiken och brakade in bakom sekretariatstältet. Jag höll andan, såg för mig själv hur hon trasslade in sig i tältsnören och elände… men det gick bra. Hon fortsatte över lite andra hinder och sen uppför en jättebrant kulle och nerför. Där var det många som valde springa i nerkanten och då blev det svårt få tll sista snutten av utgången bra. Hon kom nerför kullen och höll ut fint och gjorde ett kanonupptag. Det som var absolut bäst båda dagarna var hennes utgångar och hämt.

Vackert så in i bomben var det också! Klippta gräsmattor och grusgångar överallt. Söndagsflanörer och joggare avlöste varandra under själva tävlingen. Funktionärerna fick springa och ”jaga” bort dem hela tiden. Väldigt annorlunda var det och det kändes konstigt att tävla vallning sådär mitt i en stadspark!

Fåren hade väldigt starkt drag åt vänster. Och skulle det visa sig, även åt höger om man kom tillräckligt nära. De här fåren är ju de så kallade Kungens Får och går fritt alldeles i närheten och betar i vanliga fall. Det blev således svårt att få till fina drivningar. Dessutom gjorde den fina gräsmattan att det inte fanns några riktmärken för att kunna pricka krossgrinden. Skitsvårt helt enkelt. MEN ROLIGT! Vi kom 10.a båda dagarna och Sia fick sina första SM-poäng! Inte för att vi kommer ha nytta av dem men lite skoj är det att hamna top-10.