Duktiga Cissi & Peace

Igår hade vi en riktigt bra träning här hemma. Vi fick låna fältet på andra sidan vägen och kunde träna lite längre hämt. 210 m blev det (och det går att göra längre). Så himla kul att kunna mäta sådär exakt med Tobbes avståndskikare. Ska försöka komma ihåg ta med den på tävlingar också, hade varit jätteskoj veta hur långa avstånd det var på SM.

Cissi började och hon är så otroligt lik sin 3/4-bror Knut. Samma fina djurhantering, stil och samma idéer i utgången. Vi körde vänsterhämt med sned framdrivning och det var första gången Cissi gjorde ett sådant. Efter några försök funkade det riktigt fint. Fråndrivningen såg kanon ut, kommandona satt klockrent och Ann styrde jättebra. Kul!

Peace är kullsyster med Knut och är nog den som fått det bästa både från sin mor och sin far. Stora fina utgångar som jag är grymt avundsjuk på, väldigt lydig och lättstyrd. Är lite väl förutseende ibland, precis som Sia, så där måste Maria vara snabb för att hinna styra.

Knut fick göra några hämt och ibland gör han megautgångar och ibland ramlar han in för snävt. Jag ska prova skicka på dragfria sidan ett tag så får vi se vad som händer, tycker mig se en tendens att han går vidare om han slipper möta draget.

Ann tyckte vi skulle ta en kull valpar på Peace, hon är ju så himla fin (jag har en avelsrätt på henne) och det är ju ingen tvekan att man blir sugen. Men det går ju inte, det är så otroligt trist med hd-felen i den kullen. Både Knut, Peace och Git har A, Kate B men vad hjälper det när syskonen har D… suck.

Nåja, jag glädjs mycket åt våra fina hundar och ska sluta sörja de som inte ens är gjorda 🙂