Flaxaungarna vallar :)

Idag har Helena och Tess varit här och vallat med Wick, Dee och Jill. Ja, Jill är ju ingen Flaxa unge förstås…

Tänk att dom är över 10 månader nu och börjar bli riktigt träningsmogna. Både Wick och Dee är klart tända, ja det har dom ju varit länge. Men det är först nu som det är dax att börja träna på riktigt. Båda går i lilla fållan och tränar attityd, släppa kopplet, balansera – ja de vanliga nybörjarövningarna. Båda har lätt för att hitta cirkeln och har ett naturligt bra avstånd, de har lätt för att förstå balansen och byter håll på ett fint sätt. Sen kan det brinna till lite på de vanliga rusställena så båda tjejerna får öva sin tajming för att hinna förekomma dem där. Måste säga att båda är väldigt duktiga med sina hundar och jag gillar verkligen fållan. Där kan det inte hända nåt dumt, det blir inga farter, man kan ha full koll och allt blir lugnt och trevligt. Det är så roligt också, att se hur både hundar och förare växer med uppgiften. Själv står jag bredvid och bara myser – vad månde bliva? Hur kommer det här se ut om ett år?!

Knutte har tränat sortering idag. Vi skiljde bort de fem tackorna som inte har lamm ifrån den stora flocken eftersom de ska vara med på kurs i helgen. Och det blev verkligen sortering ”på riktigt”. Jätteroligt! Vi tappade ihop dem två gånger men sen blev det fin rulle på arbetet. Jag kunde jaga bort tackor med lamm och Knut lyckades hålla kvar de som skulle vara kvar. Riktigt nöjd med honom idag!

Helgkurserna är förresten fulltecknade. Det finns platser kvar på förberedande och grundkurs som börjar senare i höst. Se mer info på kurssidan eller några dagar bakåt i bloggen.

4 svar på ”Flaxaungarna vallar :)”

  1. Ja va månne de bli om 1 år!? Betydligt mer erfaren matte hoppas jag på 😉 Tack Eva för all hjälp, är ju super kul men sjukt svårt!

Kommentarer är stängda.