Varför ylar vargen?

En bekants bekant har en varg som sitter utanför hästhagen och ylar. Hästarna är oroliga och bekanten också. Kontaktade några ”vargkompisar” och fick svaret att de ylar när de kommunicerar. Betyder det att det troligen kommer fler? Ska dom vara oroliga för sina hästar? Bekanten har sett vargen sen före jul och den låter sig inte skrämmas från området. Lite scary låter det tycker jag.

Här är det en räv som stryker hos tackorna. Stor röd och fin är den. Hoppas den flyttar innan lammningen.

Vallning
Mycket vallning på shemat nu… ska ju tävla lördag-söndag så kunskaperna har fräshats upp under veckan.
Tisdag träning i Galltorp på tävlingsplatsen. Rolig och nyttig träning samt hjälpte vi till lite med grindarna. Lena och jag var rätt nöjda med våra fyrbeningar. Lovis skötte sig kanonbra och det känns som hon redan kan få riktigt höga poäng. Knut strulade lite med utgången och behöver stödkommando för att ta sig till 12. Sia kändes svårkörd. Antingen ”kan själv” eller väldigt osäker.

Onsdag träning på årets sista dag här hemma med Malin o Prim. ”Prinsen” ser som vanligt fin ut, lite hetare än vanligt kanske. Jag var inte helt nöjd med Knuts delning. Jag känner mig slarvig och måste skärpa till mig! Sia fick bara fråndriva lite.
Vilken härlig vinter vi har! Helt perfekt!

Torsdag på årets första dag fick vi besök av Britt o Jill samt Malin och pojkarna igen. Jill nötte flanker och det blev bättre o bättre till slut flera riktigt fina! Prim var lugnare idag. Knuten gjorde två helt perfekta utgångar åt vänster. Han kan! jippi! Har det lossnat hemma så kommer det göra det på tävling! GLAD!
Britts valp Dis och Malins valp Nikko fick fajtas i köket medan vi fikade. Mysigt med valpar!

Fredag
Besök av systrarna Strand idag. Jag fick valla med Floyd och det var så himla roligt, jäklar vad han utvecklas nu! På slutet kunde jag släppa iväg honom på helt eget ansvar så han fick känna av själv var han skulle vara. Lite korta hämt och en hisnande avslutning med får i skogen. Men det var inte hans fel, han skötte det riktigt bra. Så skönt att de där busfasonerna verkar som bortblåsta.
Petras Mick såg jättefin ut och de fixade bland annat malteserkorset utan mankemang! Knut gjorde även idag en fin utgång utan ett endaste stödkommando! Yes yes yes! Sia fick bara fråndriva dem rakt bort så långt det gick. Hon kändes lite säkrare än i tisdags. Vet inte riktigt var jag har henne inför i morgon. Det visar sig 🙂

Ciao!
E