Gammal slalomövning…

Det var en gång….

Här kommer en gammal slalomingångsövning som dammats av i mitt minne. Jag använde den på min första papillon Pyret. Hon var en fantastisk liten agilityhund. Finns många roliga minnen med henne.
En dag satt jag och klurade på slalomingångar och funderade på varför det skulle vara enklast att lära in slalom från klockan 6. Bestämde mig för att det är minst lika enkelt från 3. Varför? jo då har hunden hela slalomen i blickfånget och borde inte vara så svårt lista ut att man ska in till höger om första pinnen, ellerhur? nu skulle hon iaf lära sig gå in från det (på den tiden) vansinnigt svåra hållet kl. 3 (för att inte tala om kl 1 o 2).

För att vara lite pedagogisk… 🙂 man behöver:

1 st 12-pinnar slalom
1 st target
1 st hund som redan ”kan” slalom och target
1 st förare
klicker o belöning
lite gräs, eller snö

Sen är det bara att börja!
slalomskola

1. låt hunden trampa på target från mkt nära håll
2. backa stegvis bakåt och låt hunden springa till target, släpp iväg hunden utan armkommandon, nu ska den lära sig självständig ingång utan förarens hjälp.
3. täck över target gradvis så den till slut ”försvinner”

Nånstans i det här steget, minns inte exakt, sade jag slalom i stället för att klicka och släppte därmed iväg henne att göra hela slalomen. Får man nog prova ut själv kanske.

4. lägg till hinder före slalomen
5. variera din position

Pyssan blev i alla fall en riktig snitsare på ingången och vi vann många lopp tack vare att jag kunde skicka henne självständigt rakt på ingången och tjäna tid.

Good luck! kanske den här övningen fortfarande kan vara aktuell?

Om det inte funkar kan man alltid använda sig av en gammal klassiker, hehe 😀  Have fun!