Djur

Den senaste tiden har jag stött på artiklar om djurplågeri i de grövsta former man kan tänka sig. Jag blir lika ledsen varje gång och frågar mig hur det kommer sig. Hur blir människan så hjärtlös? Vad kan jag göra? Jag kan åtminstone skriva om det och jag kan tänka mig för när jag handlar. Alltid en uppstart.

Tillverkningen av dunprodukter har vi senaste dagarna fått se makabra bilder på. Jag kan tänka mig att den försäljningen fullkomligt rasat. Åtminstone för ett tag. Vem vill ha en sån dunjacka på sig? Inte jag ialla fall. Jag tittar med stor skepsis på min egen dunjacka och tänker. Aldrig mer dun.

Varför kan jag inte vara lika solidarisk mot hanteringen av våra livsmedelsdjur? när jag handlar mat… ?

Jag är inte vegetarian och vill inte behöva vara det heller. Vi äter en del lamm och vilt. Sen brukar jag försöka köpa närproducerat kött men inte alltid.

Sen fick jag ett fullkomligt hårresande mail om tillverkning av valpskinn. Filmen som bifogades har jag inte ens vågat titta på. Jag skriver inga detaljer här i bloggen för jag vill inte att sökmotorerna ska hänvisa till min blogg. Maila mig om ni vill ha länken.

Mija skriver i sin blogg idag om att hon inte äter kyckling och griskött. Här är två länkar som beskriver lite varför man kanske ska tänka sig för innan man sätter tänderna i skinkmackan. Eller kycklingsalladen.

BAKOM STÄNGDA DÖRRAR – En rapport om lidandet i kycklingindustrin.

Grisarnas liv och död – En rapport om hur grisar behandlas i Sverige.

En sak är säker. Här ska det bli egna höns nu! Det är en dröm som jag haft länge och nu ska den  förverkligas!