Liten resumé – jag behövde inte ångra mig!

Här var det långt mellan blogginläggen… en del har såklart hänt sen 23 juli…

Och nej. Jag behövde inte ångra mig 🙂 (se föregående inlägg) . Orkar du inte läsa så finns bilderna längst ned 😛

Kvarts-finalen till SM kördes i Klångsta, Forsa på Carina Björkmans besättning. Lena B och jag åkte upp och bodde kanonbra hos Carina. En egen liten stuga med stooor inhägnad ”tomt” (fårhage). Hundarna stortrivdes och vi också.
Och bra som tusan gick det. Trots värmen. För det var otroligt varmt, nästan så det blev otäckt. Men arrangören valde att bryta första dagen vid 12-tiden och ta siesta till 18. Det var väldigt skönt. Vi hann med en sväng till havet och satt där ute i det långgrunda vattnet en bra stund och bara njöt. Med alla hundar runtomkring oss.
Kelli och Knut gjorde stabila rundor båda dagarna och Lenas Lovis gick kanon och till och med vann sista dagen! Snyggt! Kellan-Bellan var inte så himla mycket sämre, lite sämre utgång annars hade vi exakt lika. Så 2.a blev min bästa placering.
Boden nästa alltså! Både Kelli och Knut gick vidare (4.a och 7.a totalt) och Lovis (2.a totalt). Lill-Mira hade inte marginalerna med sig och får vänta till nästa år.

Här hemma har alla lamm blivit frånvanda och vi har mest sökt skugga. Sisådär tre veckor med över 30grader suger lite musten ur en. I början var det bara härligt men inpå tredje veckan hade vi fått nog och bara väntade på svalare väder. Det kom idag!! I morse var det höst i luften, helt klart.

Jag återvände helgen efter till Klångsta igen. Nu för 3-dagarstävlingar och alla hundarna fick vara med. Men inte samma dag. Jag kom med med två hundar per dag. Bodde kungligt i Ankis husbil. Blir lite väldigt sugen på en sån.
Allihop gick fantastiskt bra. Bästa placering knep Sia på lördan som 3.a på 92p efter Dell och Diesel. Lilla Hassel debuterade IK2 och gjorde det fantastiskt bra. Jag riktigt njöt av att stå där och vissla runt honom. Helt kravlöst och inga förväntningar. En 13.e placering på 82 p blev det (60 starter) och jag är mer än nöjd! Min lilla stjärngosse!
Sista dan kom Kelli 5.a och Knut 8.a. Jag var rätt besviken på Kellis hämtpoäng där jag tappade hela 7 poäng utan att förstå varför. Men så är det ju ibland. Man ser olika saker. Huvudsaken är att jag är nöjd själv. Nu väntar ju större uppgifter och det ska bli så himla roligt!

Alla tackor som ska säljas plus några baggar är nu sålda, de sista hämtas till helgen hoppas jag. Sen är det några bagglamm (Dorper/Finull) som finns till salu men dom behöver växa på sig lite till (födda i slutet maj). Skönt att det löste sig så smidigt. Nu blir det 15 tackor som betäcks och 5 till träningsgrupp.

Igår hade jag en förberedande vallningskurs light för Åhza Gustavssons valpar. En mycket trevlig kull efter Loki – Somollis Bess. Gillar dem skarpt och det ska bli kul följa med på deras resa.

Apropå resa så åker jag till Åland och tävlar den här veckan. En minst sagt liten tävling men så roligt att alla kommer med. Jag behöver träna på att tävla så inte ringrosten biter sig fast. Det går nämligen väldigt fort här. Ser fram emot Åland!

Och nästa vecka bär det iväg på de stora äventyren EM och World Trial. Men mer om det sen.

Ha det gott ni som orkat läsa ända hit 😀