Bernie går på kurs, Kelli kloskadad

Här händer det saker även om bloggen hamnar i stiltje då och då. Förra veckan slet Kelli sönder en klo. Det blev akuten och 4000kr fattigare. Hela klokapseln är borta och hon ska ta det lugnt tills den torkat till. Det brukar gå på några dagar men nu en vecka senare är den fortfarande inte tillräckligt ”torr” för att släppa på henne som vanligt. Nu är det tratt på inne och sko ute.

Bernie fick åka med till veterinären eftersom jag inte ville lämna honom ensam hemma så länge. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar när man åker in på jourtid. Han skötte sig jättebra, charmade alla såklart och han tar en allt större plats i hjärtat.
Han älskar att ligga i knät och vara nära. Faktum är att ingen av våra tidigare BC har varit sån. Bernie, han somnar gärna i knät och vill ligga nära på natten…

IMG_9964.JPGOch han shejpade oss snabbt häromnatten och är nu den första bc-valpen här i huset som sover i sängen… Det säger kanske mer om oss än om honom haha.
Men efter två nätter i sängen tog förnuftet tag i mig och jag provade låta honom vara med de vuxna hundarna i hundrummet. Där sover han på dagarna när jag lämnar honom ensam. Inga problem, han lade sig bredvid Knut under fåtöljen och så var det tyst hela natten. Vilken valp!

Sen var det detta med att lämnas ensam. Jag har passat på när han varit lite trött och då lägger han sig snällt i en av hundkorgarna i hallen medan jag klär på mig. Han har liksom ingen förväntan på att det är roligt att gå ut. Precis som han inte har någon förväntan när jag kommer tillbaks. Han bara ligger där nöjd och ser på när jag tar på mig skorna. Och han gäspar nyvaket när jag kommer tillbaks. Man kan ju nästan undra om det är nåt fel på honom!

Nix, säger Bernie – inget fel på mig inte! Jag har bara en väldigt tydlig på- och avknapp!

IMG_0014.JPGVi har börjat på kurs! Vår uppfödare Anita Axelsson har startat upp en On-Line-Valpkurs och det måste vi ju bara prova! Dels har jag aldrig själv gått någon on-line-kurs så det är lite spännande se hur det fungerar. Dels är det toppen att få lite inspiration och idéer att träna!
Dessutom har jag och Anna anmält oss till valpkurs för Malin Elfström senare i sommar. SKOJ!

Här är en av övningarna vi jobbar med just nu – att vänta på matskålen.

IMG_9928.JPG
Bernie är med och räknar får varje dag. Han är måttligt intresserad än så länge vilket är skönt.

Ett svar på ”Bernie går på kurs, Kelli kloskadad”

  1. Vilken myspöjk! Han verkar vara en cool liten prick.
    Hoppas att mamma Kelli blir bra snart. Lyra hälsar att man tyvärr måste ha tålamod för att de där jäkla klorna ska läka ut…

Kommentarer är stängda.