Annorlunda träning

Idag har jag varit hos Ann och tittat på G-Flipp och Fredrik… sicka goingar! Ja dom var 11 till … 🙂

Sen blev det lite vallning med Knut o Kelli för min del. Knut är verkligen helskum och gör de mest konstiga saker när det händer lite i utställningen. Nu tog vi tag i det. Jag och Ann körde cirkelträning samtidigt med Knut och Cissi. Ann körde visslor och jag röstkommandon och gissa om det blev lite förvirrande för hundarna. Cissi klarade det fint, i alla fall det lilla jag såg. Jag hade fullt upp koncentrera mig på Knut och det var som att börja med en nybörjare. Han kunde verligen inte ta ett enda kommando samtidigt som Cissi jobbade. Problemet blev uppenbart och jag är så glad att vi kunde göra det här. Efter en stund började han lossna och jobbade på men jisses amalia. Detta behöver vi träna mycket på!

Jag vet inte vad som rör sig i hans skalle men det har ju hänt några gånger på tävling i år att han gör skumma saker i upptaget. Tappar trycket, stannar kort, blir segdeg, vänder fåren osv. Jag har ju misstänkt att han är störd av utställarna och efter idag – ja, så är det nog…. nu gäller det bara hitta träningsvänner som kan ställa upp på det här 😀 Det blir ju onekligen förvirrande för hunden och det kanske inte är prio 1 vad man vill träna…  ❓

Kelli fick göra ett hämt, fösa och dela och det funkade riktigt bra. Hon är styrbar och öppen i framdrivningen. Ligger på lite för mycket men tar bromsen bra.  Hon verkar ha bra tryck och flyttade dem fint trots att ett lamm surade ur och började stirra utmanande. Även delningen var jag nöjd med, hon börjar bli rätt säker både på att flyttas med och komma in i rätt läge. Kul!

Sia har jag bestämt mig för att vila och kurera en mindre muskelskada som hon känner av från och till. Det blir ingen mer hårdträning eller tävlingför henne i år. Hon är inkvalad till allt som går att kvala till inför nästa år i vallningen och jag vill ha henne riktigt fit inför det. Så nu blir det lite rehab och uppbyggande träning i vinter. Knuten näve!

5 svar på ”Annorlunda träning”

  1. Jag tror på störningsträning! Spelar ju ingen roll vilken gren som vi tävlar i så ser förhållandena inte ut som på träning. Verkar som om du har svaret på varför han gör konstiga saker.

    Toni hälsar till Sia att det är bara att bita i och att rehab gör underverk! Bra beslut inför nästa år!

  2. Jag och Mick ställer mer än gärna upp på sådan träning som du beskriver för Mick störs även han av utställare. För honom kan det räcka att någon på samma plats säger ett kommando till sin hund (som alltså inte egentligen vallar just då) som Mick hör och då tolkar han det som att flocken han vallar inte är hans längre. Jag tror att det är det som har gjort att vi har haft så dåliga framdrivningar. Mick tar inte tag i fåren utan är avvaktand ei början och då blir det svårt att få det bra.

  3. Bara att komma igen.. jag och Cissi ställer gärna upp! Vi är lediga ons-sön nästa vecka.

  4. Peace ställer också gärna upp på störningsträning. Hon brukar inte bry sig om utställarna så det ska nog gå att få henne att jobba bra runt brorsan.

Kommentarer är stängda.